Bezoek aan stadsarchief Dendermonde

Donderdag 9 februari 2023 van 20:00 tot 22:00

Niettegenstaande de oude archieven van de Stad (pre 1914*) opgegaan zijn in rook bij de brand van het Stadhuis in september 1914, worden naast documenten van de stadsad-ministratie en deelgemeenten (1500-heden), ook kerk- en pastorale archieven (middel-eeuwen-heden) en archief van verdwenen Dendermondse kloosterorden bewaard. Het stadsarchief beschikt over een bibliotheek met krantenknipsels, kaarten, plannen, oude en nieuwe affiches, oude kranten …

(*) De Burgerlijke Stand 1796-1914 werd gereconstrueerd met de copijen welke waren gedeponeerd bij de rechtbank.

Stadsarchief, Administratief Centrum,
Franz Courtensstraat 11,
9200 Dendermonde

We verzamelen om 19u30 op de parking “De Bruynkaai”, Noordlaan te Dendermonde.
Graag uw aanwezigheid bevestigen via info@familiekunde-dendermonde.be